لیست اختراعات سيدحسين حسني نجف آبادي
دستگاه انتقال پرتو ليزر جهت برشكاري مواد به كمك ليزر ليزر مخفف واژه ي نور تقويت شده با انتشار برانگيخته است ليزر انرژي الكتريكي را به سيم با شدت زياد با استفاده از تحريك و تشديد تبديل مي كند. ليزرهاي گازي اهميت زيادي دارند و بسيار ارزانتر نسبت به ساير نوع ليزرها مي باشند. همچنين كاربرد آنها در برشكاري يعني ليزر دي اكسيد كربن زياد مي باشد ليزر موجوددر سازمان انرژي اتمي ايران نيز از همين نوع است. اما مكانيزم دستگاههاي هم مركز كننده براي تنظيم پرتو ليزر خروجي براي رساندن آن به نازل براي برشكاري بسيار پيچيده و گران بوده و براي تعمير اپراتور به مشكل بر مي خورد. لذا استفاده از مكانيزمي آسان با برشكاري بسيار پيچيده و گران بوده وبراي تعمير اپراتور به مشكل بر مي خورد. لذا استفاده از مكانيزمي آسان با حداقل قطعات و ارزان لزوم طراحي هاي مكرر را مي طلبيده به گونه اي كه پس از ساخت آزمايش نتيجه لازم را بدهد. مكانيزم اين دستگاه اولين بار بكار گرفته شده و به گونه اي باشد كه فردي تواند براي تنظيم پرتو ليزر خروجي با قرار دادن ابزار كاليبراسيون مقابل نازل مافوق صوت با حركت دادن دو پيچ خروسكي براحتي پرتو خروجي را در مركز ابزار كاليبراسيون تنظيم نمايد.
نازل مافوق صوت انتقال پرتو ليزر براي برشكاري با ليزر ليزرهاي گازي اهميت زيادي دارند و بسيار ارزان تر نسبت به ساير نوع ليزرها مي باشند . همچنين كاربرد آنها در برشكاري يعني ليزر دي اكسيد كربن زياد مي باشد. ليزر موجود در سازمان انرژي اتمي ايران نيز از همين نوع است. اما دستگاهي براي انتقال بيم ليزر جهت استفاده از آن در برشكاري در سازمان انرژي اتمي موجود نبود. ليزر مخفف واژه هاي نور تقويت شده با انتشار برانگيخته است. ليزر انرژي الكتريكي را به بيم با شدت زياد با استفاده از تحريك و تشديد تبديل مي كند. نازل مافوق صوت از دو قسمت زير تشكيل شده است: قسمت اول: بدنه نازل كه از جنس مس تحت استاندارد DIN 1705 مي باشد و با دستگاه تراش، تراشكاري مي شود. قسمت دوم: قسمت همگرا، واگراي نازل است كه به صورت قطعه اينسرتي يا قابل جاگذاري مي باشد و با روش نمونه سازي سريع و از جنس اپوكسي مي باشد.
ليزرهاي گازي اهميت زيادي دارند و بسيار ارزان تر نسبت به ساير نوع ليزرها مي باشند. همچنين كاربرد آنها در برشكاري يعني ليزر دي اكسيد كربن زياد مي باشد. ليزر موجود در سازمان انرژي اتمي ايران نيز از همين نوع است. اما دستگاهي براي انتقال بيم ليزر جهت استفاده از آن در برشكاري در سازمان انرژي اتمي موجود نبود. ليزر مخفف واژه هاي «نور تقويت شده با انتشار برانگيخته» است. ليزر انرژي الكتريكي را به بيم با شدت زياد با استفاده از تحريك و تشديد تبديل مي كند. اين دستگاه از 3 قسمت اصلي تشكيل شده است: قسمت اول بخش طبعات مكانيكي سيستم انتقال پرتو است. اين بخش وظيفه ي نگهداري، ارتباط دادن و موقعيت دهي سيستم اپتيكي، نازل، سيستم تزريق گاز و سيستم خنك كننده لنز را بر عهده دارد و به طول كلي باعث اتحاد و يكپارچگي كل مجموعه مي شود. قسمت دوم سيستم هاي اپتيكي منتقل كننده پرتو ليزر است كه پرتو را بر سطح قطعه كار متمركز مي كند. اپتيك و سيستم هاي اپتيكي دو كاربرد عمده در ليزرها دارند. اول، پرتو ليزر با تركيب ليز دادن يك محيط كه منبع انرژي براي ليزر است و يك حفره اپتيكي كه خروجي ليزري با همدوسي بالا توليد مي كند، توليد مي شود. دوم، پرتو ليزر به قطعه كار منتقل شود كه از طريق يك سيستم اپتيكي شامل لنزها، آينه ها و يا فيبرهاي نوري صورت مي پذيرد. قسمت سوم نازل برش است. به جرأت مي توان گفت كه طراحي نازل برش مهمترين اثر را بر كيفيت سطح برش دارد. مكانيزم خروج مذاب از شيار برش و تشكيل خطوط بر سطح در حال برش به شدت متاثر از حركت مواج فيلم مذاب در شيار برش و فرآيند اكسيداسيون در اين ناحيه است و اين سرعت برش است كه نحوه خروج مذاب در اين ناحيه را تعيين مي كند. كيفيت سطح در حال برش به شدت توسط پديده خط خطي شدن دچار افت مي شود كه مي بايست با طراحي مناسب نازل و در نظر گرفتن پارامترهاي متعدد ديگر از آن جلوگيري كرد.
موارد یافت شده: 3